Campanya Mapfre "Amb major cura: Prevenció de riscos en la llar"

Posted Dc, 13/01/2010 - 12:28 by webmaster

Versió per a imprimirVersió per a imprimirSend to friendSend to friend
20/01/2010 11:30
20/01/2010 12:45
Europe/Madrid

con mayor cuidadologo mapfre

El  pròxim dia 20 de gener  es durà a terme l'activitat formativa de divulgació que la Universitat d'Alacant desenvolupa sota el patrocini de la FUNDACIÓ MAPFRE  en el Paranimf de la Universitat d'Alacant. L'acte, presidit per don Ignacio Jiménez Raneda, Rector de la UA,  ha estat promogut  per la  Universitat Permanent  dins de les activitats del 10º aniversari de la seua creació, amb l'objectiu aprofundir en la promoció entre els nostres majors d'una millor qualitat de vida. 

En convergència amb els objectius de la campanya AMB MAJOR CURA, que impulsa la citada FUNDACIÓ MAPRE, orientada a la prevenció d'accidents domèstics, l'acte, que com s'ha dit es desenvoluparà en el Paranimf de la UA d'11,30 a 12,45 hores, pretén sobretot fomentar  la formació per a la salut i impulsar l'envelliment actiu i saludable de les persones majors com a mitjà per a eradicar l'exclusió social i contribuir a evitar deterioracions innecessàries i a l'autonomia  del major.  

Aquesta activitat, que compta amb el respatler del  Patronat Invitación MapfreMunicipal de Cultura de l'Excm. Ajuntament d'Alacant i del Col·legi Oficial de Farmacèutics d'Alacant,  es dirigeix a diversos col·lectius, alumnes de la Universitat Permanent, professionals de la salut i de les àrees d'atenció social, familiars, monitors i voluntaris, entre uns altres. Aquells que assistisquen, prèvia confirmació, se'ls farà lliurament de materials específics:

 A les PERSONES MAJORS I Als SEUS FAMILIARS: 

  • Se'ls farà lliurament de la Guia de prevenció d'accidents, que arreplega, a través de conceptes bàsics, on es troben els riscos i com poder evitar-los.
  • A tots els assistents se'ls dedicarà la representació dramatitzada i la xarrada interactiva "Riscos domèstics entre les persones majors".

Aquesta xarrada interactiva es recolza en una sèrie de vídeos que simulen diferents situacions de risc. El presentador apareix en temps real i s'introdueix en  la pantalla, arribant a les habitacions on es produeixen els accidents. Explica al  públic les causes i les mesures que es podien haver pres per a prevenir-los, així com  les diferents actuacions que cal escometre en el cas que ja s'hagen     produït.

Als  PROFESSIONALS: 

  • Informe sobre les persones majors i la seguretat en la llar de la Comunitat de Madrid, realitzat per la Universitat Pontifícia de Cometes en 33 municipis de la CA de Madrid.
  • Estudi d'investigació sobre seguretat en el domicili de persones majors, que arreplega una visió general i afig una sèrie de conclusions.
  • Guia del professional, que presenta on i com es produeixen els accidents en la llar i, de forma senzilla i pràctica, com es poden adoptar mesures preventives per a evitar-los.
  • CD-ROM, que compta amb continguts basats en situacions reals i que els servirà en el seu treball. D'una manera molt visual, descriu la majoria dels accidents domèstics i com prevenir-los.
  • Representació Dramatitzada "Prevenció d'accidents domèstics en persones majors", en la qual es visualitzaran de manera gràfica els principals factors de risc, com detectar-los i com tractar-los en cas que es produïsquen.

És de tots conegut que segons ens anem fent adults-majors ens acompanyen en aqueix trànsit diversos canvis físics i psíquics propis de l'edat, que augmenten el risc de patir accidents domèstics. Volem amb açò ajudar a la població Sènior a mantenir el seu benestar i qualitat de vida, promovent certs hàbits preventius en la seua vida quotidiana que ajuden a evitar accidents en la llar i  permeten aprendre com actuar davant determinades situacions d'emergència.

Pretenem amb aquesta campanya col·laborar al fet que tinguen una llar més segura i confortable; al fet que adopten  una sèrie de cures sobre la seua salut, perquè el cos  responga de la millor manera  possible, però també a proporcionar a professionals i familiars un material actualitzat i pràctic que permeta evitar aqueixos accidents. En definitiva, es tracta de fomentar conductes responsables i proactivas entre els majors  en la gestió personal de la seua salut  i qualitat de vida, promovent la cultura i la formació personal en l'àrea de prevenció per a aconseguir estils de vida saludables. 

Més informació   http://conmayorcuidado.com/a01_presentacion.htm

Cartel Mapfre