Jornada de Portes Obertes

Posted Dij, 17/09/2009 - 14:21 by webmaster

Versió per a imprimirVersió per a imprimirSend to friendSend to friend
14/10/2009
Europe/Madrid

JORNADA DE PORTES OBERTES       

14 D'OCTUBRE DE 2009

Portada Cartell


UNA SOCIETAT I UNA UNIVERSITAT PER A TOTES LES EDATS:
DIÀLEG DE GENERACIONS EN LA UNIVERSITAT D'ALACANT

Anàlisi d'algunes experiències empíriques que permetan definir el marc conceptual i el paradigma d'unes relacions intergeneracionals per a una societat sense edats.

COM ENS VEEM, COM ENS VEUEN.

Som éssers socials i, com a tals, necessitem reconeixement, sentir-nos part de la societat, comentar i que es facen comentaris sobre nosaltres. Tenim una necessitat psicològica de donar i ser útils, i també d’observar els resultats de les nostres pròpies accions.

Si volem conèixer quina imatge tenen de nosaltres els altres, hem de preguntar-los i escoltar atentament les seues respostes, que seran com un reflex nostre en diferents espills. Analitzant aquests “reflexos” podrem comprovar que la imatge percebuda pels altres és diferent de la que nosaltres tenim de nosaltres mateixos. La percepció que els altres tenen de nosaltres, encara que no siga totalment del nostre gust, és un regal que ens fan, perquè si no disposàrem d'eixa retroalimentació, si ningú ens percebera, seria com si no existírem i això seria molt pitjor.

Si vols saber quina imatge projectes sobre una persona, demana-li que et diga el que veu, accepta el que expose, reflexiona sobre el que t'expresse i, si no té gens a veure amb “la teua realitat”, pregunta't que estàs fent malament.

Es proposa iniciar un Diàleg entre Generacions al Campus de la Universitat d'Alacant, una acció que se situa dins de les activitats de l'Observatori de Majors de la UPUA i que té como a meta acostar l'alumnat i el professorat cap a les diverses realitats socials del col•lectiu universitari i a les seues necessitats formatives i d'integració. En definitiva, es tracta de donar un primer pas cap a l'Aliança de Generacions.

Objectius

•    Analitzar l'estat actual en que es troben les relacions intergeneracionals en la Universitat d'Alacant.
•    Presentar experiències i bones pràctiques d'activitats entre les que figuren les relacions intergeneracionals al Campus d'Alacant.
•    Explorar possibles àmbits d'activitat en els que promoure activitats que incloguen relacions intergeneracionals.
•    Promoure el coneixement mutu, la relació i el diàleg entre generacions.
 
Programa

11,00 h Taula Rodona. Diàleg de generacions: com ens veem, com ens veuen.    Intergeneracionalitat en la UA.

Presideix i Modera: José Vicente Cabezuelo Pliego. Vicerrector d’Alumnat.

Intervenen:
-    Javier Serrano Sánchez. Experiències intergeneracionals des dels tallers de Fotografia de la UA. Vocal de AAUP i President del col•lectiu Escriptors de Llums.
-    Cristian Sirvent Carbonell. Els alumnes Sènior en un Campus intergeneracional. President del Consell d'Alumnes de la UA.
-    José Luis Casal Devesa. Experiències intergeneracionals Senior “pescades” en la Xarxa. Membre dels grups de voluntariat EuConet i Observatori Majors i Mitjans UA de la UPUA.
-    Jean Michel Fuentes Albertini. Tots Juguem. Alumne de Publicitat i Relacions Públiques.
-    Col•loqui amb la participació dels assistents.
             
A qui va dirigit:
•    A tots els membres de la Comunitat Universitària
•    A especialistes, experts i institucions que treballen en l’àrea de la integració social, cultural i intergeneracional

Assistència: Lliure (limitada únicamente a l'aforament de la sala)
Lloc: Sala Rafael Altamira
Seu Universitària Ciutat d'Alacant
C/ Ramón i Cajal nº 4- 03001- Alacant
 
Telèfon: +34 965 90 97 93 / +34 965 14 59 81
E-mail: upua.sede@ua.es •  http://www.ua.es/upua/

 


Inauguració Cultural Curs Académic UPUA 2009-2010 - Dia 14 d'Octubre

Invitació inauguració

Lloc: Paranimf de la Universitat d'Alacant

19:00 h:

Paraules de benvinguda del Rector de la Universitat d'Alacant

19:30 h:

Actuació del grup musical Winds Ensemble Instrumental. Música de Cámara amb instruments de vent, dirigida per José Vicente Sanchis