Reunió Internacional: Universitat de Cannes – Universitat Permanent

Posted Dij, 03/06/2010 - 11:29 by webmaster

 
Versió per a imprimirVersió per a imprimirSend to friendSend to friend
03/06/2010
04/06/2010
Europe/Madrid

 

REUNIÓ INTERNACIONAL: UNIVERSITAT DE CANNES –UNIVERSITAT PERMANENT
Programa d'intercanvi per a la integració cultural i lingüística
 
 
Alacant, 3 i 4  de Juny 2010
 
 
Activitat d'integració cultural i lingüística coordinada pel Professor Juan Gauchi Sendra amb la participació d'alumnes  de la UPUA matriculats en el curs 2009-10 i pertanyents al Seminari Permanent, Converses a la Seu en Francès.
 
Dijous 3 de juny
  • 15:00 h, per part del grup d'Alacant dirigit pel Prof Gauchi, recepció i benvinguda al grup francès integrat per 22 persones en el Marq  per a iniciar la visita conjunta a les 16,00 h de l'Exposició temporal i l'Exposició  permanent d'aquest museu relativa al patrimoni arqueològic de la província d'Alacant.  
  • Recorregut panoràmic amb autobús per la ciutat d'Alacant i trasllat a l'hotel per a realitzar l'allotjament  del grup.
  • Reunió estratègica dels coordinadors de l'acció i preparatòria de projectes d'intercanvi i investigació en el marc de projectes Grundvitg de la UE.
Divendres 4 de juny
  • 9:30 h  eixida des de l'Hotel d'allotjament del grup francès,  per a una jornada d'activitat cultural  pràctica mitjançant la visita a les  ciutats d'Oriola i Elx, amb la finalitat de conèixer el patrimoni etnogràfic, cultural i arquitectònic d'aquestes ciutats de la nostra província. Objectiu primordial serà la immersió lingüística i cultural de tots dos grups d'universitaris.
    • Visita a Oriola, per a descobrir el lloc de naixement del poeta Miguel Hernández. El seu patrimoni cultural que és molt important, principalment a causa del seu estat episcopal, des del segle XVI.Visita al claustre  del Convent de Santo Domingo, el Renaixement, i la catedral gòtica amb magnífiques i les reixetes del  Renaixement, considerades les millors de la regió. 
    • Continuació a Elx que guarda un llegat molt especial de la presència musulmana: un gran palmerar. Els conqueridors d'Àfrica o de l'Est on es recreen cuidats jardins, travessats per rierols i palmells ombra. Un paisatge únic a Europa. Visitaran el jardí del capellà, Hort del Capellà, on les mil palmeres al costat d'arbres mediterranis (cítrics, buganvilla, taronja), i una col·lecció de cactus. Arribada a Alacant per a completar el recorregut de la ciutat i realitzar una sessió acadèmica en la UA. 
  • Retorn sobre les 17,00 h a la  Seu Ciutat d'Alacant (c/Ramón y Cajal, nº 4) per a assistir a la conferència, impartida en francès per Catherine de Buzon  sobre "Els soieries dónes Califats", com a  resum acadèmic de la Jornada i per a obrir una taula redona entre els participants.
  • Desplaçament a l'Hotel, per a dur a terme un Sopar de Convivència de tot el grup i comiat.